Gjithçka rreth pranimit në Russian State University for the Humanities për studentët ndërkombëtarë

Gjithçka rreth pranimit në Russian State University for the Humanities për studentët ndërkombëtarë

Misioni i RSUH si një qendër kryesore akademike dhe arsimore ruse në fushën e arteve liberale, shkencave sociale dhe informacionit është të kryejë kërkime themelore dhe të aplikuara në nivelin ndërkombëtar në fushën e shkencave humane.
Stacioni i metrosë "Novoslobodskaya", sheshi Miusskaya, 6
Kontaktoni
+7 (495) 250-61-84
inter@rggu.ru
Kontaktoni

Fakultetet

Historia e RSUH

RSUH u krijua në 27 Mars 1991, në bazë të Institutit Shtetëror të Historisë dhe Arkivave të Moskës. Gjatë gjithë historisë sovjetike, ky universitet i vogël ruajti traditat e njohurive themelore humanitare të pasqyruara në disiplina unike të aplikuara, shumë prej të cilave ishin zhdukur nga praktika akademike dhe arsimore e universiteteve të tjera të mëdha të vendit.

Pse studentët zgjedhin RSUH

Ka 60 zona kërkimore në RSUH. Në bazë të universitetit, ju mund të bëni kërkime shkencore dhe të merrni grante.

.

ngjarje shkencore në vit

.

monografi shkencore

.

grante nga Fondacioni Rus i Shkencës

.

grante studentore

.

këshilla disertacioni në 24 specialitete
Universiteti i ndihmon studentët e vitit të parë të përshtaten dhe mbështet iniciativat studentore.

Ndihmoni me përshtatjen e studentëve të parë

Zhvillimi i potencialit krijues

Konsultimet me një psikolog

Media Studentore

Asistencë për karrierë

Mbrojtja ligjore

.

ngjarje kulturore dhe krijuese në vit
RSUH kryen projekte arsimore ndërkombëtare së bashku me Ministrinë e Punëve të Jashtme të Federatës Ruse dhe Këshillin Rus për Çështjet Ndërkombëtare.

.

kurse të gjuhëve të huaja

.

studentë nga 60 vende

.

marrëveshje me universitete në 50 vende

.

qendra ndërkombëtare arsimore dhe shkencore
RSUH ndihmon për të ndërtuar një karrierë dhe për t'u zhvilluar në sipërmarrje.

.

vende te lira pune

.

punëdhënës partnerë: Ministria e Jashtme Ruse, Rosneft, Sberbank, VTB, Vkontakte, Channel One…

.

ngjarje karriere në vit

.

pjesëmarrës të programit Startup Design

.

puna kualifikuese përfundimtare e mbrojtur në formatin fillestar, si një diplomë

.

klube fillestare të fakultetit, si dhe një shkollë biznesi, mbështetje grantesh, programe federale të sipërmarrjes rinore
Ka më shumë se 1 milion botime në bibliotekën shkencore të Russian State University.

.

botime

.

libra të rrallë dhe ekspozita tematike

.

libra në gjuhët evropiane dhe orientale

.

klasa multimediale, si dhe një sallë konferencash, coworking dhe cyberpolygon
RSUH u krijua në 1991 në bazë të Institutit Historik dhe Arkivor të Moskës në 1908.

Historia: RSUH është një nga universitetet më të vjetra në vend. Ne kemi trajnuar specialistë për 30 vjet.

Akreditimi:
Më 23 dhjetor 2021, RSUH kaloi akreditimin e të gjitha programeve.

Vlerësimi:
universiteti kryeson renditjen e institucioneve humanitare dhe studentët kuotohen në shumë fusha.

Mbulimi: RSUH është universiteti më i madh shtetëror për shkencat humane në Rusi.

Në qendër të Moskës: universiteti ndodhet dy minuta nga stacioni i metrosë Novoslobodskaya.

Корпусы и музеи РГГУ

РГГУ располагается в старинных зданиях бывшего Московского городского народного университета имени А.Л. Шанявского и Московского историко-архивного института. На территории университета действует крупнейший научно-учебный музейный центр в России.
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ

Студенческая жизнь

РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ
РГГУ

Si të hyni në RSUH?

Gather all needed documents

— Passport (notarized translation of the passport (if there is no information in Russian in the document), visa page (if available);
— A document on previous education with legalization/apostille (if necessary), notarized translation;
— Documents confirming individual achievements (diplomas, awards, etc.);
medical certificate in the form 086/u / on the state of health (with fluorography);
— Medical certificate of HIV absence/AIDS, hepatitis B and C (validity period - 3 months);
— Medical insurance policy valid in Russia.

Apply

Through the applicant's personal account on the RSUH website or personally at the address: Moscow, 15 Chayanova str., building 2.

Deadlines for submitting documents
Bachelor
BUDGET and PAID (all forms of education):
June 20 - July 10 2024: when passing the entrance tests to the RSUH instead of the Unified State Exam
June 20 - July 25 2024: for admission only based on the results of the Unified State Exam

PAID (additional set, all forms of education)
August 2 - August 8 2024: when passing entrance tests to the RSUH instead of the Unified State Exam
August 2 - August 20 2024: for admission only based on the results of the Unified State Exam

Magistracy
BUDGET (all forms of education):
June 20 - July 29, 2024
PAID (all forms of education):
June 20 - August 13, 2024

Pass entrance exams

To enter RSUH you can use USE exams results or you can take entrance exams at RSUH instead.

Bachelor
July 11 - July 24, 2024 - BUDGET and PAID (all forms of education)
August 9 - August 15, 2024 - PAID (all forms of education)
September 10 - September 13, 2024 - FOR a FEE (correspondence course)

Magistracy
July 31 - August 2, 2024 - BUDGET (all forms of education)
July 31 - August 2 or August 15 - 16, 2024 - for a FEE (all forms of education)
Entrance examinations to the master's degree are conducted in the form of an oral exam (on the questions in the tickets) or written testing. The minimum positive score is 30 points (out of 100).

Dokumentet zyrtare

Kontaktet

inter@rggu.ru
+7 (495) 250-61-80, +7 (495) 250-65-31
+7 (495) 250-61-84